Beleidsplan 2017 – 2022

Geschreven door Leon Vos op . Geplaatst in Nieuws archief, nieuws van raboes

De afgelopen weken zijn we op het Raboes heel druk geweest met de open dag en de verenigingsmarkten om het hele Gooi te laten zien wat een ontzettend gave vereniging wij zijn! Afgelopen zaterdag heeft iedereen dat kunnen zien! Wat was het een gave dag!!

Het Raboes wordt mogelijk gemaakt door haar geweldige vrijwilligers! Om het allemaal in goede banen te leiden is er ook goed beleid nodig. Dit wordt opgesteld door het dagelijks bestuur in samenwerking met de groepsraad. Zaterdag 7 oktober is op de groepsraad het nieuwe beleidsplan goedgekeurd voor 2017 – 2022. Dit houdt in dat we als hele vereniging ervoor hebben gekozen dit beleid te volgen de komende jaren. Ben je ook nieuwsgierig wat dit beleid precies inhoudt? Je kan het beleidsplan hier lezen:

Beleidsplan 2017 – 2022 laatste update 18102017 – aangenomen per 07102017

Hieronder vertellen we kort hoe het beleidsplan tot stand is gekomen.

In het voorjaar van 2017 hebben we met de groepsraad opnieuw gekeken naar hoe onze vrijwilligers en vertegenwoordigers van onze leden (oudercommissie) het Raboes zien. Op allerlei creatieve manieren is er aan gewerkt en gekeken of onze ideeën nog aansloten bij de Missie & Visie uit 2013. Hierbij zijn enkele wijzigingen voorgesteld en daaruit is de nieuwe Missie & Visie 2017-2022 opgesteld.

Voor het beleidsplan 2013 – 2016 zijn vanuit de groepsraad vele veranderingen aangedragen en doelen gesteld om een frisse wind door de vereniging te laten gaan. Het uitgevoerde beleid (conform het beleidsplan 2013 – 2016) heeft ertoe geleid dat een flinke groei in ledenaantal is bewerkstelligd en dat de groepsvereniging er financieel sterker voor staat ten opzichte van 2012.  Het proces en het daaruit volgende resultaat zijn op de bestuursvergaderingen en groepsraden besproken en geëvalueerd. Het beleidsplan 2017 – 2022 bouwt verder op het beleid van 2013 – 2016. Het beleidsplan 2017 – 2022 is ter goedkeuring onder alle leden verspreid en op de groepsraad van 7 oktober 2017 door het algemeen bestuur aangenomen.

Heb je vragen over het beleidsplan? Mail gerust naar bestuur@scoutingraboes.nl dan zullen we ons best doen je te beantwoorden.

het groepsbestuur,

Ivy, Anita, Naomi, Maarten, Mikel en Léon

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder