Beleidsplan 2017 – 2022

Geschreven door Leon Vos op . Geplaatst in Nieuws archief, nieuws van raboes

De afgelopen weken zijn we op het Raboes heel druk geweest met de open dag en de verenigingsmarkten om het hele Gooi te laten zien wat een ontzettend gave vereniging wij zijn! Afgelopen zaterdag heeft iedereen dat kunnen zien! Wat was het een gave dag!!

Het Raboes wordt mogelijk gemaakt door haar geweldige vrijwilligers! Om het allemaal in goede banen te leiden is er ook goed beleid nodig. Dit wordt opgesteld door het dagelijks bestuur in samenwerking met de groepsraad. Zaterdag 7 oktober is op de groepsraad het nieuwe beleidsplan goedgekeurd voor 2017 – 2022. Dit houdt in dat we als hele vereniging ervoor hebben gekozen dit beleid te volgen de komende jaren. Ben je ook nieuwsgierig wat dit beleid precies inhoudt? Je kan het beleidsplan hier lezen:

Beleidsplan 2017 – 2022 laatste update 18102017 – aangenomen per 07102017

Hieronder vertellen we kort hoe het beleidsplan tot stand is gekomen.

In het voorjaar van 2017 hebben we met de groepsraad opnieuw gekeken naar hoe onze vrijwilligers en vertegenwoordigers van onze leden (oudercommissie) het Raboes zien. Op allerlei creatieve manieren is er aan gewerkt en gekeken of onze ideeën nog aansloten bij de Missie & Visie uit 2013. Hierbij zijn enkele wijzigingen voorgesteld en daaruit is de nieuwe Missie & Visie 2017-2022 opgesteld.

Voor het beleidsplan 2013 – 2016 zijn vanuit de groepsraad vele veranderingen aangedragen en doelen gesteld om een frisse wind door de vereniging te laten gaan. Het uitgevoerde beleid (conform het beleidsplan 2013 – 2016) heeft ertoe geleid dat een flinke groei in ledenaantal is bewerkstelligd en dat de groepsvereniging er financieel sterker voor staat ten opzichte van 2012.  Het proces en het daaruit volgende resultaat zijn op de bestuursvergaderingen en groepsraden besproken en geëvalueerd. Het beleidsplan 2017 – 2022 bouwt verder op het beleid van 2013 – 2016. Het beleidsplan 2017 – 2022 is ter goedkeuring onder alle leden verspreid en op de groepsraad van 7 oktober 2017 door het algemeen bestuur aangenomen.

Heb je vragen over het beleidsplan? Mail gerust naar bestuur@scoutingraboes.nl dan zullen we ons best doen je te beantwoorden.

het groepsbestuur,

Ivy, Anita, Naomi, Maarten, Mikel en Léon

Afgelopen zaterdag hebben de kabouters zich buiten vermaakt in de sneeuw. Na een tijdje werd het toch te koud en hebben we binnen spelletjes gespeeld❄️☃️🎲 ... Bekijk meerBekijk minder

De scouts meisjes zijn druk bezig met de kerststukjes! Vanaf half 5 zijn ze aan de weg te koop, vergeet geen contant geld mee te nemen, tot dan! 🌲🌺😁👍 ... Bekijk meerBekijk minder

Gisteravond hebben de Explorers geholpen bij de lichtjes avond in Laren. Het was koud en nat, maar het Dickens theater was erg blij met ze! Bedankt Aad en Else!
#lichtjesavond #bikkelsindesneeuw

Kerst komt er alweer bijna aan, tijd om de kerstversiering uit de kast te trekken! De Scouts Meisjes gaan vandaag kerststukjes maken. Om half 5 kunnen de geïnteresseerden een zelfgemaakt kerststukje kopen! (O ja, de opbrengsten zijn voor het kamp..!) 🌲🌺 ... Bekijk meerBekijk minder

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Namens het groepsbestuur willen wij al onze vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet het hele jaar door! Wil jij ze ook bedanken?? Laat het dan hier horen!

_______

Wij zijn zo blij onze vrijwilligers! Of ze nou dagelijks bezig zijn voor onze vereniging, zich wekelijks inzetten, of op een andere manier hun steentje bijdragen, de hulp van onze vrijwilligers is belangrijk! Zonder hun is er geen Raboes. Voor hun inzet willen wij ze graag ontzettend bedanken op deze Nationale Vrijwilligersdag. Maar we zijn natuurlijk elke dag van de week superblij met ze! Daarom willen we ze allemaal vanuit het groepsbestuur ontzettend bedanken via dit filmpje (dan kan iedereen hem morgen gewoon weer even terugkijken :))!

Het liefst zouden we iedereen vandaag allemaal persoonlijk even een knuffel komen bezorgen, of een persoonlijk bericht willen sturen. Maar… wist je dat we dit jaar al 77 mensen mogen bedanken, die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor onze vereniging! Met een uploadsnelheid van 17 minuten per filmpje (vanuit Afrika); zouden we er dan 22 uur mee bezig zijn om alle vrijwilligers persoonlijk te bedanken… leuke statistieken toch ;)

Samen met alle vrijwilligers maken wij onze geweldige vereniging. Samen zijn we van betekenis, voor onze jeugdleden, onze omgeving, voor onszelf en voor elkaar!

Dank jullie wel!

Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas bij ons langs op het Raboes. Spannend! Het was een ontzettend geslaagde dag en de foto's staan nu online in ons Fotoboek! www.scoutingraboes.nl/fotoboek/ ... Bekijk meerBekijk minder