• header 08

 • header 04

 • header 07

 • header 10

 • header 03

 • header 12

 • header 01

 • header 05

 • header 02

 • header 11

 • header 06

 • header 09

 • header 13

Gelukkig Nieuwjaar!!

Geschreven door Leon Vos op . Geplaatst in Nieuws archief, nieuws van raboes

Beste Raboesers!

Graag wensen wij jullie allemaal een fantastisch 2018!! Na een geweldige decembermaand vol met gave Raboesactiviteiten hebben we even vakantie gehad, maar aankomende zaterdag is er gelukkig meteen weer opkomst! We gaan een bijzonder jaar tegemoet, want na de zomer gaan we het 90-jarig bestaan van onze prachtige vereniging vieren. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de plannen hoe we dit gaan doen. Gedurende het jaar zullen jullie hier zeker meer over horen. We hebben een aantal belangrijke & leuke nieuwtjes mee te delen. We zetten ze hieronder voor jullie uiteen. Lezen jullie mee?

Installatie
De jeugdleden die nu een paar maanden hebben meegelopen bij hun nieuwe speltak worden volgende week zaterdag 13 januari officieel geïnstalleerd. Deze traditie is natuurlijk hartstikke leuk om als ouders bij te zijn, dus we nodigen iedereen die dat leuk vindt uit om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen. De tijden van de installatie kunnen per speltak verschillen, dus houdt uw e-mail even goed in de gaten. Meer informatie komt via de teamleider je eigen speltak.

Help mee met onze financiële acties!
Een van onze goede voornemens uit onze visie is dat we het Raboes een financieel gezonde vereniging willen laten zijn, zonder dat we hiervoor hoge contributies moeten gaan heffen. Wij vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn lid te worden van onze vereniging. Om deze reden schrijven wij jaarlijks diverse partijen aan om ons te helpen met donaties voor onze materialen. Er zijn een aantal acties waarmee u ons ook kunt helpen! U vindt ze hieronder:

Coop Eemnes Statiegeld Actie
Het hele jaar door organiseert de Coop Supermarkt statiegeldacties voor wisselende lokale goede doelen. Klanten kunnen bij de Coop winkels heel eenvoudig hun statiegeld schenken door op een gele knop te drukken of een statiegeldbonnetje in te leveren. Coop verdubbelt vervolgens het bedrag dat wordt ingezameld. Wij hebben de Stichting Raboes Blijdenstein aangemeld en de komende 3 maanden zullen de inkomsten van de statiegeldactie ten goede komen aan het vervangen van het dak van het meisjesgebouw! Trommel al je buren dus op, verzamel alle statiegeldflessen, lever deze in bij de Coop in Eemnes en doneer je bonnetje!

Gratis geld via SponsorKliks
Veel Raboesers hebben de afgelopen maand hun kerstcadeaus via onze website besteld en dat heeft ons een leuk extraatje opgeleverd! Maar je kan nog veel meer regelen via onze website en dat levert ons gratis geld op! Ga jij weleens uit eten? Heb je binnenkort een nieuwe wasmachine nodig? Heb je je vakantie nog niet geboekt? Tijd om een pizzaatje te bestellen? Doe dit en meer voortaan via onze website www.scoutingraboes.nl en ga naar de webwinkel van jouw keuze. Het Raboes krijgt dan gratis een donatie. Deze kan variëren van een percentage tot hele euro’s per bestelling. Kijk eens via onze site op SponsorKliks wat je allemaal kan doen. Hier kan je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van SponsorKliks en dan kan je precies zien hoeveel geld het Raboes inmiddels heeft verdiend met SponsorKliks.

Rabobank Gooi & Vechtstreek Clubkascampagne – Wij hebben uw stem nodig!
Wij hebben als vereniging een donatieaanvraag ingediend bij de Rabobank Clubkascampagne om al onze benzinebranders -waar we tijdens de kampen op koken- te vervangen voor nieuwe gasbranders. De benzinebranders zijn de komende jaren aan vervanging toe. Gasbranders zijn makkelijker in gebruik en onderhoud en daarom hebben wij besloten over te stappen. Bent u lid van de Rabobank Gooi & Vechtstreek, dan kunt u tussen dinsdag 6 maart en woensdag 21 maart uw stem uitbrengen op onze aanvraag. Wilt u ons hierbij helpen? Zet de datum dan vast in uw agenda en stem op ons!

De Vrienden van het Raboes
In oktober vorig jaar zijn de Vrienden van het Raboes gestart. De Vrienden van het Raboes is een club voor (oud) Raboesers en geïnteresseerden van het Raboes. Dit kunnen (oud) leden, leiding en stam zijn. Maar ook de ouders, opa’s & oma’s en andere mensen of bedrijven die onze vereniging een warm hart toedragen horen hierbij. Via de Vrienden van kunt u het Raboes volledig vrijblijvend een extra steuntje in de rug geven. Meer informatie hierover vindt u op http://www.scoutingraboes.nl/de-vrienden/.

Tot slot
Jullie zien het. Behalve de leiding die wekelijks voor jullie klaarstaat om jullie gave opkomsten te bezorgen zijn er achter de schermen nog vele acties en vrijwilligers op touw om het Raboes te maken wat het is! Met zijn allen gaan we er weer een fantastisch jaar van maken. Wij hopen dat jij er ook weer bij bent! Wil je alvast in de stemming komen? Het videoverslag van de afgelopen open dag staat inmiddels online en kun je zien op de voorpagina van www.scoutingraboes.nl.

Tot snel en nogmaals de beste wensen!

Het groepsbestuur,

Ivy, Naomi, Anita, Maarten, Mikel & Léon

Facebook nieuws

De kabouters hebben gister een brief naar zichzelf geschreven en deze begraven op een geheimen plek. Over een jaar gaan we deze weer opgraven en kijken of onze wensen/voorspellingen zijn uitgekomen✨ ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

De Explorers zijn druk met de bereiding van lekkere hapjes voor de nieuwjaarsborrel van de Stam! Zo kunnen ze ook een klein zakcentje voor kamp verdienen. Het thema: Duitsland, waar ze heen willen in de zomer! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Het Raboes was goed vertegenwoordigd dit weekend bij het jaarlijks Oliebollentoernooi van de Smashers! De Biezem-trofee en de Jan Smit beker zijn weer een jaartje op het Raboes te vinden! We zijn niet voor niet de sportiefste scouting vereniging van Nederland ;) ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Gister hebben de kabouters een tweede poging gedaan tot slijm maken. Dit keer was het een groot succes!! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Dames en Heren, Jongens en Meisjes! Vanaf vandaag is het mogelijk om je statiegeldbon te doneren aan het Raboes bij de Coop in Eemnes! Neem dus allemaal je lege flessen mee, en doneer aan je favoriete goede doel: onze fantastische scouting groep!! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook