Groep & Leiding

Scouting Raboes wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting, materiaalcommissie, donateurs etc. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich in de natuur kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Raboes staat voor iedereen open, en je staat vrij om op je eigen manier een bijdrage te leveren. Raboes bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

leiding

Leiding
Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 17 bent gepasseerd is leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jou leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele gave opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van het Raboes. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer hele stoere dingen.

Persoonlijke ontwikkeling
Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de zogenaamde Scouting Academy. Immers, als Raboesleiding ben je niet alleen lid van het Raboes, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Deze competenties kun je later bij je als je gaat solliciteren aantonen! Voor je eigen ontwikkelplan kun je terecht bij de praktijkbegeleider van de groep. Hij of zij kan je alles vertellen over wat Scouting Academy voor jou kan betekenen.

Praktijkbegeleider
Leidinggeven is vrijwillig, maar vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Je hebt een verantwoordelijke taak als leidinggevende. Daarom wordt er wel van je verwacht dat je je best doet om zo goed mogelijk leiding te geven. Om dit te leren is er speciale route die je volgt om van beginnend leiding gekwalificeerd leiding te worden. Dat doe je helemaal in je eigen tempo en zoals je het zelf wilt. Niets ingewikkelds, maar met heel veel lol! Om je hierbij te helpen is er op het Raboes een praktijkbegeleider. Deze zal af en toe met je afspreken om te vragen hoe het met je gaat. Ook zal hij samen met jou kijken op welke punten jij eventueel nog wat bij kan en wil leren.

Traditiegetrouw zijn afgelopen zaterdag de kinderen die naar een andere speltak zijn gegaan uitgezwaaid door hun oude speltak! Ondanks de regen een feestelijke dag! ... Bekijk meerBekijk minder

Afgelopen week werd er overgevlogen. We hebben onze oude kabouters uitgezwaaid en onze nieuwe kabouter verwelkomd. Daarnaast hebben we smurfen broodjes gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

De kop is er af! Het nieuwe seizoen is weer begonnen. De scouts meisjes hebben een hoop geleerd over de kleine bijl en welke onderdelen er op zitten (gek genoeg zit de teen van de bijl op de kop???) Daarna een vuurtje gemaakt, sinaasappels uitgehold en er een ei in gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

Wist-je-dat... we als Scouting Raboes 4 pagina's in het scouting magazine zelf mogen invullen? En dat de september editie van de week op je deurmat is gevallen? Met o.a. Kampfoto's, een rebus en vergeet niet de kleurplaatwedstrijd! 😁👍 ... Bekijk meerBekijk minder