Groep & Leiding

Scouting Raboes wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting, materiaalcommissie, donateurs etc. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich in de natuur kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Raboes staat voor iedereen open, en je staat vrij om op je eigen manier een bijdrage te leveren. Raboes bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

leiding

Leiding
Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 17 bent gepasseerd is leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jou leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele gave opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van het Raboes. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer hele stoere dingen.

Persoonlijke ontwikkeling
Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de zogenaamde Scouting Academy. Immers, als Raboesleiding ben je niet alleen lid van het Raboes, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Deze competenties kun je later bij je als je gaat solliciteren aantonen! Voor je eigen ontwikkelplan kun je terecht bij de praktijkbegeleider van de groep. Hij of zij kan je alles vertellen over wat Scouting Academy voor jou kan betekenen.

Praktijkbegeleider
Leidinggeven is vrijwillig, maar vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Je hebt een verantwoordelijke taak als leidinggevende. Daarom wordt er wel van je verwacht dat je je best doet om zo goed mogelijk leiding te geven. Om dit te leren is er speciale route die je volgt om van beginnend leiding gekwalificeerd leiding te worden. Dat doe je helemaal in je eigen tempo en zoals je het zelf wilt. Niets ingewikkelds, maar met heel veel lol! Om je hierbij te helpen is er op het Raboes een praktijkbegeleider. Deze zal af en toe met je afspreken om te vragen hoe het met je gaat. Ook zal hij samen met jou kijken op welke punten jij eventueel nog wat bij kan en wil leren.

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder