Lidmaatschap

Aan deelname aan activiteiten van Scouting Raboes zit een lidmaatschap verbonden. Met dit lidmaatschap ben je lid van Scouting Raboes, en daarmee meteen ook van Scouting Nederland. De leiding van opkomsten en organisatie van Scouting Raboes gaan geheel op vrijwillige basis, de kosten van een lidmaatschap gaan deels naar Scouting Nederland, en anderzijds bedoelt voor o.a. de aanschaf van spelmateriaal, onderhoud, organisatie (inschrijvingen) en financiering van activiteiten.

scouts poinieren

Aanmelden
Enthousiast geworden voor het Raboes? Vergeet niet dat je eerst 4 keer vrijblijvend mee mag draaien. Als je, net als wij, hierna nooit meer weg wil bij het Raboes kan je je vervolgens hier aanmelden door te mailen. Je wordt dan lid van Scouting Raboes en staat dan ook meteen ingeschreven bij Scouting Nederland. Klik hier om je in te schrijven!

Voorwaarden
Aan je inschrijving als lid van Scouting Raboes zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn verschillend voor jeugdleden en leidinggevenden, maar ze zijn er in beide gevallen voor om te zorgen dat we allemaal een leuke, leerzame en veilige tijd met elkaar beleven. De belangrijkste zijn: Je komt wekelijks voor aanvang van opkomst van jouw speltak in uniform naar het Raboes. Ben je verhinderd dan zorg je ervoor dat jij of je ouders dit op tijd aan de verantwoordelijk leiding laat weten. Als leidinggevende bespreek je de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn met je praktijkbegeleider. Bovendien neem je kennis van en onderteken je de gedragscode van Scouting Nederland. Heb je vragen dan kan je hiermee altijd terecht bij het bestuur.

Kosten
De kosten van het lidmaatschap bedraagt jaarlijks 130 euro (per september 2016). Nieuwe leden die na Januari lid worden betalen de helft van het lidmaatschap. Hier bovenop betaalt elk lid alvast een kwart van de zomerkampkosten, ook als je niet meegaat op zomerkamp! Dit is omdat de leiding het hele jaar al bezig is met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Hiervoor worden al kosten gemaakt voordat het kamp begint. Daarnaast willen we natuurlijk iedereen gewoon graag mee op kamp, want eigenlijk mag je dat gewoon niet missen! Houdt rekening met de volgende kosten voor zomerkamp: 120 Euro.Waarvan de eerste 30 euro gelijk met de contributie gefactureerd word.

Uniform
Op het Raboes dragen we allemaal een uniform. Omdat we graag een beetje anders zijn, hebben we niet gekozen voor de standaard Scouting blouse. Wij dragen stoere truien of t-shirts met een das en de bijbehorende dasring. Elke speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De bevers zijn in het rood, de welpen en kabouters in het groen, de scouts in het blauw. De Explorers zijn nog een tikkeltje tegendraadser dan de rest, zij hebben een eigen polo. Kosten uniform; trui 22,50 euro t-shirt 12,50 euro, das 7,50 en de dasring 2,50 euro.

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder