Lidmaatschap

Aan deelname aan activiteiten van Scouting Raboes zit een lidmaatschap verbonden. Met dit lidmaatschap ben je lid van Scouting Raboes, en daarmee meteen ook van Scouting Nederland. De leiding van opkomsten en organisatie van Scouting Raboes gaan geheel op vrijwillige basis, de kosten van een lidmaatschap gaan deels naar Scouting Nederland, en anderzijds bedoelt voor o.a. de aanschaf van spelmateriaal, onderhoud, organisatie (inschrijvingen) en financiering van activiteiten.

scouts poinieren

Aanmelden
Enthousiast geworden voor het Raboes? Vergeet niet dat je eerst 4 keer vrijblijvend mee mag draaien. Als je, net als wij, hierna nooit meer weg wil bij het Raboes kan je je vervolgens hier aanmelden door te mailen. Je wordt dan lid van Scouting Raboes en staat dan ook meteen ingeschreven bij Scouting Nederland. Klik hier om je in te schrijven!

Voorwaarden
Aan je inschrijving als lid van Scouting Raboes zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn verschillend voor jeugdleden en leidinggevenden, maar ze zijn er in beide gevallen voor om te zorgen dat we allemaal een leuke, leerzame en veilige tijd met elkaar beleven. De belangrijkste zijn: Je komt wekelijks voor aanvang van opkomst van jouw speltak in uniform naar het Raboes. Ben je verhinderd dan zorg je ervoor dat jij of je ouders dit op tijd aan de verantwoordelijk leiding laat weten. Als leidinggevende bespreek je de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn met je praktijkbegeleider. Bovendien neem je kennis van en onderteken je de gedragscode van Scouting Nederland. Heb je vragen dan kan je hiermee altijd terecht bij het bestuur.

Kosten
De kosten van het lidmaatschap bedraagt jaarlijks 130 euro (per september 2016). Nieuwe leden die na Januari lid worden betalen de helft van het lidmaatschap. Hier bovenop betaalt elk lid alvast een kwart van de zomerkampkosten, ook als je niet meegaat op zomerkamp! Dit is omdat de leiding het hele jaar al bezig is met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Hiervoor worden al kosten gemaakt voordat het kamp begint. Daarnaast willen we natuurlijk iedereen gewoon graag mee op kamp, want eigenlijk mag je dat gewoon niet missen! Houdt rekening met de volgende kosten voor zomerkamp: 120 Euro.Waarvan de eerste 30 euro gelijk met de contributie gefactureerd word.

Uniform
Op het Raboes dragen we allemaal een uniform. Omdat we graag een beetje anders zijn, hebben we niet gekozen voor de standaard Scouting blouse. Wij dragen stoere truien of t-shirts met een das en de bijbehorende dasring. Elke speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De bevers zijn in het rood, de welpen en kabouters in het groen, de scouts in het blauw. De Explorers zijn nog een tikkeltje tegendraadser dan de rest, zij hebben een eigen polo. Kosten uniform; trui 22,50 euro t-shirt 12,50 euro, das 7,50 en de dasring 2,50 euro.

Traditiegetrouw zijn afgelopen zaterdag de kinderen die naar een andere speltak zijn gegaan uitgezwaaid door hun oude speltak! Ondanks de regen een feestelijke dag! ... Bekijk meerBekijk minder

Afgelopen week werd er overgevlogen. We hebben onze oude kabouters uitgezwaaid en onze nieuwe kabouter verwelkomd. Daarnaast hebben we smurfen broodjes gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

De kop is er af! Het nieuwe seizoen is weer begonnen. De scouts meisjes hebben een hoop geleerd over de kleine bijl en welke onderdelen er op zitten (gek genoeg zit de teen van de bijl op de kop???) Daarna een vuurtje gemaakt, sinaasappels uitgehold en er een ei in gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

Wist-je-dat... we als Scouting Raboes 4 pagina's in het scouting magazine zelf mogen invullen? En dat de september editie van de week op je deurmat is gevallen? Met o.a. Kampfoto's, een rebus en vergeet niet de kleurplaatwedstrijd! 😁👍 ... Bekijk meerBekijk minder