Open Dag groot succes!

Geschreven door Anita de Boer op . Geplaatst in Nieuws archief, nieuws van raboes

Afgelopen zaterdag hielden we op Scouting Raboes de jaarlijkse open dag. De dag begon al vroeg voor onze vrijwilligers van het Raboes. Met ongeveer 30 man waren we vanaf half 10 al in de weer voor het opbouwen van de verschillende gave activiteiten. Een selectie van de leuke activiteiten die door het jaar heen gedaan worden bij de Scouting vereniging.

Om 13.30 uur ging de open dag van start met een gezamenlijke opening, waarbij de Raboesyell weer in het dorp van Laren te horen was! De kinderen waren daarna vrij om verschillende activiteiten te doen. Het hoogtepunt van de dag was de 10 meter hoge kabelbaan. De kinderen konden onder andere een obstakelbaan afleggen, brood bakken boven het kampvuur, geschminkt worden, pijl en boogschieten en een spannend spookhuis ingaan. Een ander hoogtepunt was het geblinddoekt doolhof. Dat doolhof was al een succes tijdens de Solex race in Blaricum en nu aangepast voor kinderen. De kinderen werden geblinddoekt en moesten elkaar met behulp van walkie talkies door het doolhof loodsen.

Het was een zeer geslaagde dag zaterdag op het Raboes. Het enthousiasme spatte er bij zowel de vrijwilligers als de bezoekers vanaf. De activiteiten werden door de kinderen maar ook door de volwassenen als leuk en uitdagend ervaren. Het mooie weer hielp natuurlijk ook mee! Er zijn ongeveer 180 bezoekers geweest, drie kinderen hebben zich meteen al ingeschreven en we maken ons klaar voor een heleboel kijkers de komende weken. De dag werd gezamenlijk afgesloten in een enorme kring, waar de winnaars van de kleurplaatwedstrijd bekend werden gemaakt. Wij hebben nu alweer zin in volgend jaar!

Afgelopen zaterdag hebben de kabouters zich buiten vermaakt in de sneeuw. Na een tijdje werd het toch te koud en hebben we binnen spelletjes gespeeld❄️☃️🎲 ... Bekijk meerBekijk minder

De scouts meisjes zijn druk bezig met de kerststukjes! Vanaf half 5 zijn ze aan de weg te koop, vergeet geen contant geld mee te nemen, tot dan! 🌲🌺😁👍 ... Bekijk meerBekijk minder

Gisteravond hebben de Explorers geholpen bij de lichtjes avond in Laren. Het was koud en nat, maar het Dickens theater was erg blij met ze! Bedankt Aad en Else!
#lichtjesavond #bikkelsindesneeuw

Kerst komt er alweer bijna aan, tijd om de kerstversiering uit de kast te trekken! De Scouts Meisjes gaan vandaag kerststukjes maken. Om half 5 kunnen de geïnteresseerden een zelfgemaakt kerststukje kopen! (O ja, de opbrengsten zijn voor het kamp..!) 🌲🌺 ... Bekijk meerBekijk minder

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Namens het groepsbestuur willen wij al onze vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun inzet het hele jaar door! Wil jij ze ook bedanken?? Laat het dan hier horen!

_______

Wij zijn zo blij onze vrijwilligers! Of ze nou dagelijks bezig zijn voor onze vereniging, zich wekelijks inzetten, of op een andere manier hun steentje bijdragen, de hulp van onze vrijwilligers is belangrijk! Zonder hun is er geen Raboes. Voor hun inzet willen wij ze graag ontzettend bedanken op deze Nationale Vrijwilligersdag. Maar we zijn natuurlijk elke dag van de week superblij met ze! Daarom willen we ze allemaal vanuit het groepsbestuur ontzettend bedanken via dit filmpje (dan kan iedereen hem morgen gewoon weer even terugkijken :))!

Het liefst zouden we iedereen vandaag allemaal persoonlijk even een knuffel komen bezorgen, of een persoonlijk bericht willen sturen. Maar… wist je dat we dit jaar al 77 mensen mogen bedanken, die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor onze vereniging! Met een uploadsnelheid van 17 minuten per filmpje (vanuit Afrika); zouden we er dan 22 uur mee bezig zijn om alle vrijwilligers persoonlijk te bedanken… leuke statistieken toch ;)

Samen met alle vrijwilligers maken wij onze geweldige vereniging. Samen zijn we van betekenis, voor onze jeugdleden, onze omgeving, voor onszelf en voor elkaar!

Dank jullie wel!

Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas bij ons langs op het Raboes. Spannend! Het was een ontzettend geslaagde dag en de foto's staan nu online in ons Fotoboek! www.scoutingraboes.nl/fotoboek/ ... Bekijk meerBekijk minder