• header 10

 • header 01

 • header 03

 • header 08

 • header 13

 • header 05

 • header 09

 • header 02

 • header 11

 • header 12

 • header 04

 • header 07

 • header 06

speltakken kaboutersKabouters

7-11 JAAR
MEISJES

 • Heeft u een dochter van 7 t/m 11 jaar die van buiten spelen, giechelen met vriendinnetjes en lekker bezig zijn houdt? Of heeft ze op zaterdag niks te doen en zou u haar liever meer buiten zien? Dan is scouting de uitkomst!

  Informatief

  Leeftijd:
  Geslacht:
  Wanneer:
  Uniform:

  Contact:
  Kosten:

  7 t/m 11 jaar
  meisjes
  Zaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
  Groene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
  kabouters@scoutingraboes.nl
  130 euro per jaar
  speltakken-kabouters-2

  speltakken-kabouters

 • Dan vraagt u zich vast af: leuk, maar wat doen ze nou eigenlijk op die zaterdagmiddag?

  Dat is eigenlijk niet makkelijk te omschrijven. Elke week doen we weer wat anders. Soms spelen we verschillende spelletjes, soms hebben we een thema-opkomst, soms gaan we knutselen en soms gaan we dingen leren. Bij spelletjes moet u niet denken aan “mens-erger-je-niet” of monopoly, maar aan spelletjes als levend stratego, touwtje branden of gewoon tikkertje. In elk geval houden we ervan om met zijn allen lekker buiten in het bos of op de hei rond te rennen!

  De leiding wil nog wel eens creatief zijn en een thema-opkomst bedenken. Zo hebben we een circus-opkomst, een levend cluedo of wat u ook maar kunt verzinnen! Mocht het nou regenen dan zijn we snel geneigd om in ons ruime lokaal de verwarming lekker hoog te zetten en van alles gaan knutselen of lekker koekjes of pizza te gaan bakken.

  Om het ook nog een beetje educatief te houden vullen we sommige opkomsten met knopen en tochttechnieken leren. Hier doen we nog niet zo veel mee, maar als ze eenmaal naar de scouts gaan is het heel handig om alvast te weten hoe je nou een mastworp moet knopen.

  Al met al is het altijd een leuke middag. Wilt u nou echt weten wat er op een opkomst gebeurt dan zou u gewoon eens moeten komen kijken, dan ziet u vanzelf hoe gezellig het is!

  Kabouters in actie

 • Naast de gewone opkomsten hebben we ook verschillende activiteiten op het programma staan.

  SINTERKLAAS
  Intocht Naarden

  Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de bevers (de jongere speltak) hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

  Sint op het Raboes
  Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

  OPEN DAG
  Heeft u wel eens een hele grote schommel op de Brink zien hangen? Of liepen er opeens allemaal geschminkte kinderen rond? Of misschien zag u rookpluimen ervandaan komen, en kinderen met versgebakken broodjes..? dan heeft het Raboes een open dag op de Brink gehad! Op deze dag nemen we onze kabouters graag mee, maar zijn ook alle buitenstaanders van harte welkom! Er gebeurt van alles op zo’n dag, en daar genieten de kinderen zichtbaar van!

  KAMP
  Ons grootste evenement van het jaar, dat waar we vanaf de eerste opkomst al naar uitkijken: zomerkamp! Elke zomer gaan we lekker een weekje weg. We gaan naar een ander scouting-clubhuis en terwijl u van een weekje rust geniet, is het bij ons een week vol drukte en gezelligheid! Het kamp heeft elk jaar een bepaald thema, zoals “hollywood”, “cowboys en indianen” of “een reis rond de wereld”. Niet alleen moeten de kabouters verkleedkleren mee, ook de leiding gaat verkleed en spelen een themaverhaal. Op deze manier doen we elke dag wat anders. We lopen een tocht, hebben een sportdag en een dorpdag, maar ook een ontspannende crea-tutdag en knutseldag. Al met al elk jaar weer een geweldige ervaring! Na deze week is het dan ook met de rust gedaan als uw dochter terug komt met massa’s verhalen om te vertellen.

  REÜNIWEEKEND
  Omdat er op kamp een heleboel leuke foto’s zijn gemaakt en omdat er kabouters naar de scouts (de oudere speltak) zijn gegaan hebben we jaarlijks een reünieweekend. We komen dan een weekendje bij elkaar op het Raboes om foto’s te kijken, herinneringen op te halen en om gewoon een reden te hebben voor gezelligheid. Want geef toe: een nachtje uit logeren is altijd leuk!

 • Hoi!

  Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de leiding van de Kabouters! 

  Op dit moment is Veerle Wierks de teamleidster bij de Kabouters. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar kabouters@scoutingraboes.nl. 


  Veerle zit al vanaf de bevers bij het Raboes en is 18 jaar oud. Dit jaar is zij voor het eerst teamleidster. Veerle studeert Verpleegkunde in Utrecht. Naast haar school werkt ze bij een revalidatie centrum. In de weekeinde is ze veel op het Raboes te vinden.

  Steven, wordt door het gehele Raboes ook wel Bus genoemd, zo ook door onze kabouters. Bus is 26 jaar en bezig met zijn praktijkopleiding voor registeraccountant. Ondanks de opleiding is hij toch vrijwel elke week aanwezig.

  Thijmen is meer dan 10 jaar lid bij het raboes en heeft erg veel zin en is gemotiveerd om dit jaar het leidingteam van de kabouters te komen versterken. Hij doet dit jaar eindexamen op 6vwo op het Willem de Zwijger college

Facebook nieuws

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!
... Bekijk meerBekijk minder

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele ...

Kijk op Facebook

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Afgelopen twee zaterdagen hadden we installatie op het Raboes. Dat betekent dat nieuwe leden of leden die in september naar een nieuwe speltak zijn gegaan, er nu officieel bijhoren! Dat was toch best even spannend. Gefeliciteerd! (En zorg goed voor die plantjes ;)). Foto's staan in het Fotoboek op onze Website www.scoutingraboes.nl/fotoboek/ ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook