speltakken kaboutersKabouters

7-11 JAAR
MEISJES

• Heeft u een dochter van 7 t/m 11 jaar die van buiten spelen, giechelen met vriendinnetjes en lekker bezig zijn houdt? Of heeft ze op zaterdag niks te doen en zou u haar liever meer buiten zien? Dan is scouting de uitkomst!

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

7 t/m 11 jaar
    meisjes
    Zaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
    Groene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
    kabouters@scoutingraboes.nl
    130 euro per jaar
    speltakken-kabouters-2

speltakken-kabouters

• Dan vraagt u zich vast af: leuk, maar wat doen ze nou eigenlijk op die zaterdagmiddag?

Dat is eigenlijk niet makkelijk te omschrijven. Elke week doen we weer wat anders. Soms spelen we verschillende spelletjes, soms hebben we een thema-opkomst, soms gaan we knutselen en soms gaan we dingen leren. Bij spelletjes moet u niet denken aan “mens-erger-je-niet” of monopoly, maar aan spelletjes als levend stratego, touwtje branden of gewoon tikkertje. In elk geval houden we ervan om met zijn allen lekker buiten in het bos of op de hei rond te rennen!

De leiding wil nog wel eens creatief zijn en een thema-opkomst bedenken. Zo hebben we een circus-opkomst, een levend cluedo of wat u ook maar kunt verzinnen! Mocht het nou regenen dan zijn we snel geneigd om in ons ruime lokaal de verwarming lekker hoog te zetten en van alles gaan knutselen of lekker koekjes of pizza te gaan bakken.

Om het ook nog een beetje educatief te houden vullen we sommige opkomsten met knopen en tochttechnieken leren. Hier doen we nog niet zo veel mee, maar als ze eenmaal naar de scouts gaan is het heel handig om alvast te weten hoe je nou een mastworp moet knopen.

Al met al is het altijd een leuke middag. Wilt u nou echt weten wat er op een opkomst gebeurt dan zou u gewoon eens moeten komen kijken, dan ziet u vanzelf hoe gezellig het is!

Kabouters in actie

• Naast de gewone opkomsten hebben we ook verschillende activiteiten op het programma staan.

SINTERKLAAS
    Intocht Naarden

Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de bevers (de jongere speltak) hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

Sint op het Raboes
    Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

OPEN DAG
    Heeft u wel eens een hele grote schommel op de Brink zien hangen? Of liepen er opeens allemaal geschminkte kinderen rond? Of misschien zag u rookpluimen ervandaan komen, en kinderen met versgebakken broodjes..? dan heeft het Raboes een open dag op de Brink gehad! Op deze dag nemen we onze kabouters graag mee, maar zijn ook alle buitenstaanders van harte welkom! Er gebeurt van alles op zo’n dag, en daar genieten de kinderen zichtbaar van!

KAMP
    Ons grootste evenement van het jaar, dat waar we vanaf de eerste opkomst al naar uitkijken: zomerkamp! Elke zomer gaan we lekker een weekje weg. We gaan naar een ander scouting-clubhuis en terwijl u van een weekje rust geniet, is het bij ons een week vol drukte en gezelligheid! Het kamp heeft elk jaar een bepaald thema, zoals “hollywood”, “cowboys en indianen” of “een reis rond de wereld”. Niet alleen moeten de kabouters verkleedkleren mee, ook de leiding gaat verkleed en spelen een themaverhaal. Op deze manier doen we elke dag wat anders. We lopen een tocht, hebben een sportdag en een dorpdag, maar ook een ontspannende crea-tutdag en knutseldag. Al met al elk jaar weer een geweldige ervaring! Na deze week is het dan ook met de rust gedaan als uw dochter terug komt met massa’s verhalen om te vertellen.

REÜNIWEEKEND
    Omdat er op kamp een heleboel leuke foto’s zijn gemaakt en omdat er kabouters naar de scouts (de oudere speltak) zijn gegaan hebben we jaarlijks een reünieweekend. We komen dan een weekendje bij elkaar op het Raboes om foto’s te kijken, herinneringen op te halen en om gewoon een reden te hebben voor gezelligheid. Want geef toe: een nachtje uit logeren is altijd leuk!

• Tijs

Steven B.

Dante

Roos