speltakken scouts jongensScouts jongens

11-15 JAAR
JONGENS

• Ben je op zoek naar een beetje uitdaging! Zijn kampvuren, hiken, abseilen en kamperen echt iets voor jou. Kom dan zaterdag eens meedraaien op een van onze opkomsten! ..of nog beter blijf plakken en ga komende zomer mee op ons supergave zomerkamp!.....lees meer

BEN JIJ:

Een stoere jongen tussen de 11 en 15 jaar?
    Niet bang voor een beetje uitdaging?
    Iemand die houdt van vuur stoken, kamperen, abseilen en hiken?
    Een echte teamspeler?
    Iemand die elke week wat nieuws wil doen?
    Dan ben jij GESCHIKT voor de Raboesscouts

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

11 t/m 15 jaar
    Jongens (om de week gemengd)
    Zaterdag: 13.30 t/m 16.30 uur
    Blauwe Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
    scoutsjongens@scoutingraboes.nl
    130 euro per jaar
    Scouts jongens

Wil je een keer mee kijken? Dat kan! Neem contact op met de Scoutsleiding!!Stuur een mail naar: Scoutsleiding

Scouts jongens

• Wat de Scouts doen op zaterdag? Goeie vraag! Heb je even?... want dat is elke week weer anders! Pionieren, kampvuur, hiken, tochten lopen en kamperen zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die we doen. Waar het voornamelijk om draait is dat je lekker buiten bent! Stoere dingen doen, samenwerken met andere Scouts en jezelf steeds maar weer blijven uitdagen! De Scoutsspeltak is voor zowel jongens als voor meiden. De ene week draaien we gezamenlijk opkomst en de andere week apart. Zo kunnen de meiden soms echte meidendingen doen en de jongens stoere jongensdingen.

Als Scout krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Zo is de Scoutsgroep opgedeeld in groepjes..dat noemen wij patrouilles. Naarmate je ouder wordt kan je PL (patrouilleleider) of APL (assistent patrouilleleider) worden. Je bent dan verantwoordelijk voor jouw patrouille en je bent een aanspreekpunt voor de leiding.

Omdat we jaarlijks op kamp gaan en meedoen aan de Regionale Scouting wedstrijden besteden we een aantal opkomsten per jaar aan echte scouting technieken. Je moet dan immers wel je tent op kunnen zetten en je eigen โ€œkeukenโ€ in elkaar pionieren (aan elkaar knopen). Als je de smaak te pakken hebt en de technieken helemaal onder de knie hebt kun je hier ook nog insignes mee verdienen!

Je verdiende insignes staan natuurlijk ontzettend stoer op je blauwe Scoutstrui. In tegenstelling tot andere Scoutinggroepen dragen wij namelijk geen overhemden, maar truien! Dat vonden wij veel stoerder staan en is daarom echt iets van het Raboes.

Om echt te ervaren wat we wekelijks doen, moet je gewoon een keer langskomen. Dat mag altijd! Maar laat het van tevoren wel even weten, dan kijken we meteen in welke patrouille je mag meedraaien! Tot gauw!

Scouts jongens

• Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want elk jaar is die weer een beetje anders!

Het Zomerkamp
    Verreweg het gaafste van Scouting is natuurlijk het zomerkamp. 10 dagen kamperen met je patrouille op een elk jaar weer andere hele gave locatie. Een 2 daagse hike, primitieve dag, sportdag, voor de meiden Crea-tut dag, voor de jongens Mannendag, zijn dingen die jaarlijks terugkomen. Of er een nachtspel of een dropping komt, verklappen we natuurlijk niet. Elk zomerkamp is in een bepaald thema zoals Mission Impossible, Asterix en Obelix of Spongebob! Afgelopen jaar was het thema China, dus alle Scouts kunnen inmiddels met stokjes eten!

De SRW en RSW
    SRW staat voor de Scouting Raboes Wedstrijden en de RSW voor de Regionale Scouting Wedstrijden. De SRW is de voorbereiding voor de RSW. Met je patrouille strijd je het hele weekend tegen de andere patrouilles. Je krijgt punten voor de opbouw van je kampje, je thema, je eten, enz.... De winnaar krijgt natuurlijk de eeuwige roem! De RSW is een regionale activiteit. Samen met je patrouille vertegenwoordig je het Raboes tijdens een weekendkampje waarin je beoordeeld wordt op dezelfde punten als bij de SRW. Alleen is het allemaal nu nog groter en spectaculairder, want je strijd tegen allemaal andere patrouilles uit de hele regio. Je leiding gaat niet mee, maar je kan ze er wel tegenkomen!

De Pooltocht
    Overdag hiken is al heel leuk! Maar โ€™s nachts is nog veel leuker! Elk jaar wordt er een speciale nachthike georganiseerd, waarin je met een paar van je medescouts โ€™s nachts op pad gaat!

De boerenkoolmaaltijd
    Het spreekt voor zich! We gaan lekker boerenkool eten met zijn allen! Met het hele Raboes tegelijk gaan we aan tafel. Beregezellig, maar hou je worst goed in de gaten!

• Bij de Scouts hebben we een heel leuk leidingteam. Zij zorgen ervoor dat je elke week weer een nieuwe leuke opkomst draait. De meeste van hen zijn al jaren elke zaterdag door en door Raboeser en weten veel van het Scout zijn af. Ze kunnen je dus allemaal gave dingen leren en regelen elk jaar weer een hele gave locatie voor het zomerkamp! Ze zorgen er natuurlijk ook voor dat alles elke week weer veilig verloopt. Maar kijk niet raar op als ze soms een beetje gek doen. Ze doen het namelijk ook voor hun eigen plezier!

Jaap

Pim

Marnix

Brian