• header 06

 • header 07

 • header 10

 • header 13

 • header 05

 • header 04

 • header 09

 • header 08

 • header 12

 • header 03

 • header 01

 • header 11

 • header 02

speltakken scouts jongensScouts jongens

11-15 JAAR
JONGENS

 • Ben je op zoek naar een beetje uitdaging! Zijn kampvuren, hiken, abseilen en kamperen echt iets voor jou. Kom dan zaterdag eens meedraaien op een van onze opkomsten! ..of nog beter blijf plakken en ga komende zomer mee op ons supergave zomerkamp!.....lees meer

  BEN JIJ:

  Een stoere jongen tussen de 11 en 15 jaar?
  Niet bang voor een beetje uitdaging?
  Iemand die houdt van vuur stoken, kamperen, abseilen en hiken?
  Een echte teamspeler?
  Iemand die elke week wat nieuws wil doen?
  Dan ben jij GESCHIKT voor de Raboesscouts

  Informatief

  Leeftijd:
  Geslacht:
  Wanneer:
  Uniform:

  Contact:
  Kosten:

  11 t/m 15 jaar
  Jongens (om de week gemengd)
  Zaterdag: 13.30 t/m 16.30 uur
  Blauwe Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
  scoutsjongens@scoutingraboes.nl
  130 euro per jaar
  Scouts jongens

  Wil je een keer mee kijken? Dat kan! Neem contact op met de Scoutsleiding!!Stuur een mail naar: Scoutsleiding

  Scouts jongens

 • Wat de Scouts doen op zaterdag? Goeie vraag! Heb je even?... want dat is elke week weer anders! Pionieren, kampvuur, hiken, tochten lopen en kamperen zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die we doen. Waar het voornamelijk om draait is dat je lekker buiten bent! Stoere dingen doen, samenwerken met andere Scouts en jezelf steeds maar weer blijven uitdagen! De Scoutsspeltak is voor zowel jongens als voor meiden. De ene week draaien we gezamenlijk opkomst en de andere week apart. Zo kunnen de meiden soms echte meidendingen doen en de jongens stoere jongensdingen.

  Als Scout krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Zo is de Scoutsgroep opgedeeld in groepjes..dat noemen wij patrouilles. Naarmate je ouder wordt kan je PL (patrouilleleider) of APL (assistent patrouilleleider) worden. Je bent dan verantwoordelijk voor jouw patrouille en je bent een aanspreekpunt voor de leiding.

  Omdat we jaarlijks op kamp gaan en meedoen aan de Regionale Scouting wedstrijden besteden we een aantal opkomsten per jaar aan echte scouting technieken. Je moet dan immers wel je tent op kunnen zetten en je eigen “keuken” in elkaar pionieren (aan elkaar knopen). Als je de smaak te pakken hebt en de technieken helemaal onder de knie hebt kun je hier ook nog insignes mee verdienen!

  Je verdiende insignes staan natuurlijk ontzettend stoer op je blauwe Scoutstrui. In tegenstelling tot andere Scoutinggroepen dragen wij namelijk geen overhemden, maar truien! Dat vonden wij veel stoerder staan en is daarom echt iets van het Raboes.

  Om echt te ervaren wat we wekelijks doen, moet je gewoon een keer langskomen. Dat mag altijd! Maar laat het van tevoren wel even weten, dan kijken we meteen in welke patrouille je mag meedraaien! Tot gauw!

  Scouts jongens

 • Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want elk jaar is die weer een beetje anders!

  Het Zomerkamp
  Verreweg het gaafste van Scouting is natuurlijk het zomerkamp. 10 dagen kamperen met je patrouille op een elk jaar weer andere hele gave locatie. Een 2 daagse hike, primitieve dag, sportdag, voor de meiden Crea-tut dag, voor de jongens Mannendag, zijn dingen die jaarlijks terugkomen. Of er een nachtspel of een dropping komt, verklappen we natuurlijk niet. Elk zomerkamp is in een bepaald thema zoals Mission Impossible, Asterix en Obelix of Spongebob! Afgelopen jaar was het thema China, dus alle Scouts kunnen inmiddels met stokjes eten!

  De SRW en RSW
  SRW staat voor de Scouting Raboes Wedstrijden en de RSW voor de Regionale Scouting Wedstrijden. De SRW is de voorbereiding voor de RSW. Met je patrouille strijd je het hele weekend tegen de andere patrouilles. Je krijgt punten voor de opbouw van je kampje, je thema, je eten, enz.... De winnaar krijgt natuurlijk de eeuwige roem! De RSW is een regionale activiteit. Samen met je patrouille vertegenwoordig je het Raboes tijdens een weekendkampje waarin je beoordeeld wordt op dezelfde punten als bij de SRW. Alleen is het allemaal nu nog groter en spectaculairder, want je strijd tegen allemaal andere patrouilles uit de hele regio. Je leiding gaat niet mee, maar je kan ze er wel tegenkomen!

  De Pooltocht
  Overdag hiken is al heel leuk! Maar ’s nachts is nog veel leuker! Elk jaar wordt er een speciale nachthike georganiseerd, waarin je met een paar van je medescouts ’s nachts op pad gaat!

  De boerenkoolmaaltijd
  Het spreekt voor zich! We gaan lekker boerenkool eten met zijn allen! Met het hele Raboes tegelijk gaan we aan tafel. Beregezellig, maar hou je worst goed in de gaten!

 • Bij de Scouts hebben we een heel leuk leidingteam. Zij zorgen ervoor dat je elke week weer een nieuwe leuke opkomst draait. De meeste van hen zijn al jaren elke zaterdag door en door Raboeser en weten veel van het Scout zijn af. Ze kunnen je dus allemaal gave dingen leren en regelen elk jaar weer een hele gave locatie voor het zomerkamp! Ze zorgen er natuurlijk ook voor dat alles elke week weer veilig verloopt. Maar kijk niet raar op als ze soms een beetje gek doen. Ze doen het namelijk ook voor hun eigen plezier!

  Op dit moment is Joris Meijen de teamleider/hopman bij de scouts jongens. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar scoutsjongens@scoutingraboes.nl. 

  Joris komt over van de Welpen. Hij is de hopman bij de jongens scouts. Hij zit in zijn 3e jaar van de studie Human Resource Management en loopt momenteel stage bij AS Watson. Joris zit al vanaf zijn 6e bij Raboes en is er altijd bijgebleven ondanks dat hij verhuisde naar ver van de vereniging. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om naar de sportschool te gaan of ontspannen een serie te kijken. Joris gaat zijn 7e jaar leidinggeven in en is afgelopen 3 jaar teamleider bij de Welpen geweest. Hij is uw aanspreekpunt mocht u afmeldingen en/of vragen hebben.

  Wietse zit al vanaf de Bevers bij het Raboes. Hij komt over van de Welpen en begint aan z'n 3e jaar leidinggeven.
  Hij studeert Aartswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In z'n vrije tijd gaat hij graag squashen. Wietse is de aangewezen persoon voor alle scoutingtechnieken zoals pionieren, vuur maken en tochttechnieken. Hier zullen de scouts ook veel van gaan meemaken!

  Jaap is afgelopen 2 seizoenen een vast gezicht geweest bij de scouts. Jaap is supermarktmanager en woont in Laren. Hij geeft met veel enthousiasme leiding, alleen zal hij er dit seizoen helaas wat minder zijn doordat zijn werk vaak op zaterdag valt.


   

Facebook nieuws

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!
... Bekijk meerBekijk minder

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele ...

Kijk op Facebook

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Afgelopen twee zaterdagen hadden we installatie op het Raboes. Dat betekent dat nieuwe leden of leden die in september naar een nieuwe speltak zijn gegaan, er nu officieel bijhoren! Dat was toch best even spannend. Gefeliciteerd! (En zorg goed voor die plantjes ;)). Foto's staan in het Fotoboek op onze Website www.scoutingraboes.nl/fotoboek/ ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook