speltakken stamStam

GEMENGD

• Wil jij ook graag deel uit te maken van de gezelligste Stam van ’t Gooi? Wij zijn een actieve en grote groep die, naast leiding geven op zaterdagmiddag, veel activiteiten onderneemt als gezellige vriendengroep. De Raboesstam is de kern van Scouting Raboes; leidinggevenden, oud-leden en vrienden vinden elkaar 's avonds na opkomst in ons Stamlokaal ‘Brampton Old Brewery’ om na te borrelen en afwisselende Stamavonden te organiseren.

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

18 t/m 28 jaar
    gemengd
    Zaterdag na opkomst
    Donkerblauwe Stampolo met roze Raboesstam logo + Das (Hunting Stewart) (leiding heeft een zwart vest met Scouting Raboes logo)
    stamorgaan@scoutingraboes.nl
    40 euro per jaar
    Stam Scouting Raboes Laren

Wil je een keer mee komen kijken? Dat kan altijd! Je kunt een mailtje sturen of gezellig langskomen op zaterdagmiddag rond half 5!

• De Stam is een bijzondere speltak binnen Scouting Raboes, het is het eindstation voor jeugdleden en het kloppend hart van Scouting Raboes. Na twee jaar Explorers mag je in de Stam en mag je leiding geven bij de jeugdspeltakken, de Stam begint als het ware waar de jeugdspeltakken eindigen. De Stam bestaat uit ongeveer 25 actieve leden en heeft een achterban van zo’n 80 oud-leden.

De Stamopkomsten zijn op zaterdagavond en kunnen van alles inhouden. Het kan zijn dat iemand een leuke opkomst organiseert, denk bijvoorbeeld aan een competitie tafelvoetballen, pokeravond of Belgische bieravond, maar ook meer algemene activiteiten als bowlen of karten. Ook neemt de Stam het regelmatig op sportief gebied op tegen anderen groepen met volleyballen, voetballen of hockey.

In de Stam is iedereen welkom. In het immer gezellige Brampton Old Brewery, het Stamlokaal, brand altijd wel een vuurtje en kan je altijd terecht voor een praatje aan de bar. Wanneer je het leuk vindt om Stamlid te worden, ben je eerst voor bepaalde tijd Stamgast. Na een ludieke ontgroening wordt je geïnstalleerd tot Stamlid en ontvang je een eigen Stamsleutel. De Stam heeft ook zijn eigen bestuur, het orgaan genaamd, aan het hoofd van het orgaan staat de jongbaas. Het orgaan is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Stam.

• Naast de algemene opkomsten op zaterdag worden er verspreid door het jaar heen ook grotere activiteiten georganiseerd. Tijdens deze activiteiten komt de Stam soms op de gekste plekken en beleeft de leukste dingen. Hieronder vind je een aantal van deze activiteiten

Stamkamp
    De Stam gaat elk jaar met het pinksterweekend op stamkamp. Dit is een weekend waarin we ontspannen een lang weekend gaan kamperen. Tijdens dit weekend zorgt de organisatie voor leuke activiteiten of spellen tussendoor en wordt er ’s avonds gestapt in het lokale dorp.

Iglotour
    Tussen kerst en oud&nieuw gaat de Stam altijd op iglotour. Dit is een driedaagse hike ergens in Nederland waarbij de Stam elke avond in een ander scoutingclubhuizen verblijft.

Kerstcabaret
    De zaterdag voor kerst wordt er ieder jaar weer een kerstcabaret verzorgt door de stam. Dit is een toneelstuk of optreden waarbij altijd veel mensen in het publiek zitten. De invulling hiervan is altijd vrij zolang het maar vermaakt! Na het cabaret wordt de avond feestend vervolgt in de Stam.

Stamfeest
    De stam geeft ongeveer één keer in het jaar een groot feest voor alle andere stammen in de regio. Er zijn zo’n 22 groepen in regio ’T Gooi, dus je kan je voorstellen dat dit een aardig feest oplevert! Het feest is altijd in een bepaald thema en wordt met opbouw en afbreken gedragen door de hele Stam.

Traditiegetrouw zijn afgelopen zaterdag de kinderen die naar een andere speltak zijn gegaan uitgezwaaid door hun oude speltak! Ondanks de regen een feestelijke dag! ... Bekijk meerBekijk minder

Afgelopen week werd er overgevlogen. We hebben onze oude kabouters uitgezwaaid en onze nieuwe kabouter verwelkomd. Daarnaast hebben we smurfen broodjes gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

De kop is er af! Het nieuwe seizoen is weer begonnen. De scouts meisjes hebben een hoop geleerd over de kleine bijl en welke onderdelen er op zitten (gek genoeg zit de teen van de bijl op de kop???) Daarna een vuurtje gemaakt, sinaasappels uitgehold en er een ei in gebakken! ... Bekijk meerBekijk minder

Wist-je-dat... we als Scouting Raboes 4 pagina's in het scouting magazine zelf mogen invullen? En dat de september editie van de week op je deurmat is gevallen? Met o.a. Kampfoto's, een rebus en vergeet niet de kleurplaatwedstrijd! 😁👍 ... Bekijk meerBekijk minder