• header 05

 • header 11

 • header 09

 • header 02

 • header 07

 • header 01

 • header 06

 • header 12

 • header 08

 • header 10

 • header 03

 • header 13

 • header 04

speltakken stamStam

18+
GEMENGD

 • Wil jij ook graag deel uit te maken van de gezelligste Stam van ’t Gooi? Wij zijn een actieve en grote groep die, naast leiding geven op zaterdagmiddag, veel activiteiten onderneemt als gezellige vriendengroep. De Raboesstam is de kern van Scouting Raboes; leidinggevenden, oud-leden en vrienden vinden elkaar 's avonds na opkomst in ons Stamlokaal ‘Brampton Old Brewery’ om na te borrelen en afwisselende Stamavonden te organiseren.

  Informatief

  Leeftijd:
  Geslacht:
  Wanneer:
  Uniform:

   

  Contact:
  Kosten:

  18 t/m 28 jaar
  gemengd
  Zaterdag na opkomst
  Donkerblauwe Stampolo met roze Raboesstam logo + Das (Hunting Stewart) (leiding heeft een zwart vest met Scouting Raboes logo)
  stamorgaan@scoutingraboes.nl
  40 euro per jaar
  Stam Scouting Raboes Laren

  Wil je een keer mee komen kijken? Dat kan altijd! Je kunt een mailtje sturen of gezellig langskomen op zaterdagmiddag rond half 5!

 • De Stam is een bijzondere speltak binnen Scouting Raboes, het is het eindstation voor jeugdleden en het kloppend hart van Scouting Raboes. Na twee jaar Explorers mag je in de Stam en mag je leiding geven bij de jeugdspeltakken, de Stam begint als het ware waar de jeugdspeltakken eindigen. De Stam bestaat uit ongeveer 25 actieve leden en heeft een achterban van zo’n 80 oud-leden.

  De Stamopkomsten zijn op zaterdagavond en kunnen van alles inhouden. Het kan zijn dat iemand een leuke opkomst organiseert, denk bijvoorbeeld aan een competitie tafelvoetballen, pokeravond of Belgische bieravond, maar ook meer algemene activiteiten als bowlen of karten. Ook neemt de Stam het regelmatig op sportief gebied op tegen anderen groepen met volleyballen, voetballen of hockey.

  In de Stam is iedereen welkom. In het immer gezellige Brampton Old Brewery, het Stamlokaal, brand altijd wel een vuurtje en kan je altijd terecht voor een praatje aan de bar. Wanneer je het leuk vindt om Stamlid te worden, ben je eerst voor bepaalde tijd Stamgast. Na een ludieke ontgroening wordt je geïnstalleerd tot Stamlid en ontvang je een eigen Stamsleutel. De Stam heeft ook zijn eigen bestuur, het orgaan genaamd, aan het hoofd van het orgaan staat de jongbaas. Het orgaan is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Stam.

 • Naast de algemene opkomsten op zaterdag worden er verspreid door het jaar heen ook grotere activiteiten georganiseerd. Tijdens deze activiteiten komt de Stam soms op de gekste plekken en beleeft de leukste dingen. Hieronder vind je een aantal van deze activiteiten

  Stamkamp
  De Stam gaat elk jaar met het pinksterweekend op stamkamp. Dit is een weekend waarin we ontspannen een lang weekend gaan kamperen. Tijdens dit weekend zorgt de organisatie voor leuke activiteiten of spellen tussendoor en wordt er ’s avonds gestapt in het lokale dorp.

  Iglotour
  Tussen kerst en oud&nieuw gaat de Stam altijd op iglotour. Dit is een driedaagse hike ergens in Nederland waarbij de Stam elke avond in een ander scoutingclubhuizen verblijft.

  Kerstcabaret
  De zaterdag voor kerst wordt er ieder jaar weer een kerstcabaret verzorgt door de stam. Dit is een toneelstuk of optreden waarbij altijd veel mensen in het publiek zitten. De invulling hiervan is altijd vrij zolang het maar vermaakt! Na het cabaret wordt de avond feestend vervolgt in de Stam.

  Stamfeest
  De stam geeft ongeveer één keer in het jaar een groot feest voor alle andere stammen in de regio. Er zijn zo’n 22 groepen in regio ’T Gooi, dus je kan je voorstellen dat dit een aardig feest oplevert! Het feest is altijd in een bepaald thema en wordt met opbouw en afbreken gedragen door de hele Stam.

Facebook nieuws

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!
... Bekijk meerBekijk minder

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele ...

Kijk op Facebook

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

Afgelopen twee zaterdagen hadden we installatie op het Raboes. Dat betekent dat nieuwe leden of leden die in september naar een nieuwe speltak zijn gegaan, er nu officieel bijhoren! Dat was toch best even spannend. Gefeliciteerd! (En zorg goed voor die plantjes ;)). Foto's staan in het Fotoboek op onze Website www.scoutingraboes.nl/fotoboek/ ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook