speltakken welpenWelpen

7-11 JAAR
WELPEN

• De welpen zijn een roedel jonge wolven. De welpen vormen een gezellige en actieve speltak voor jongens. Elke zaterdag draaien de welpen opkomst. Tijdens deze opkomst gaan zij samen met Akela en de andere jungleboek figuren op ontdekking uit in de rimboe.

De opkomsten openen we allereerst met het hijsen van de vlag, daarna doen we de belofte ons best te doen en sluiten we af met onze kreet. We sluiten de opkomst weer met het strijken van de vlag en de kreet ‘Ik Djip,djip,djip, wij djop,djop,djop, poef’. Wat zoveel betekend als ik doe mijn best gevolgd door wij doen ons best.

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

7 t/m 10 jaar
    jongens
    Zaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
    Groene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
    welpen@scoutingraboes.nl
    130 euro per jaar
    Welpen

Wilt uw zoon een keer mee kijken bij de welpen? Dat kan! Neem contact op met de welpenleiding en uw zoon kan kosteloos viermaal met ons mee draaien.

Bij de vlag

• De opkomsten worden door de ervaren en erkende leiding in elkaar gezet en daarbij proberen ze veel verschillende programma´s te bedenken. De opkomsten gaan voornamelijk spelenderwijs waarbij voornamelijk de aandacht ligt op het groepsgevoel. Zowel binnen je nest als binnen de roedel. Vaak doen we tussen de grotere activiteiten ook wat kleine spelletjes. Hieronder heb je een voorbeeld opkomst.

14.00 uur:
    14.05 uur:
    14.20 uur:
    14.30 uur:
    15.15 uur:
    15.20 uur:
    15.30 uur:
    16.00 uur:
    16.30 uur:
    Openen
    Openingsspel
    Naar de hei
    Levend stratego
    Limonade drinken
    Vuur maken
    Brood bakken

Nesten
    De Welpen dragen een groene sweater gecombineerd met de Raboes das. Bij de welpen wordt van ze verwacht dat ze iets zelfstandiger zijn dan bij de bevers. De welpen worden in het begin van het jaar in nesten ingedeeld en bij elk nest wordt er een gids, meestal een oudere welp, benoemd die verantwoordelijk is voor het wel en wee binnen zijn nest. Hij wordt hierin geholpen door de helper. Door het maken van deze nesten wordt de samenwerking binnen de groep gestimuleerd en bevorderd. Een eigenschap die je in het dagelijks leven ook erg van pas komt.

• Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Uitjes en kamp

Elk seizoen hebben we ook een aantal speciale activiteiten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sinterklaas of een reünieweekend. Daarnaast is natuurlijk het hoogtepunt van het scoutingjaar een week op kamp. Tijdens deze week gaan we een week in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnachten en genieten van een geweldig thema en spannende avonturen beleven.

DUS KOM EEN KEER KIJKEN BIJ ONS EN WE WETEN ZEKER DAT JIJ ER GEEN SPIJT VAN ZAL KRIJGEN!

• Joris M.

Wietse

Daan

Dion

Jort

Koekjes bakken met de kabouters voor valentijnsdag 💕💞💘💖💗💓💝 ... Bekijk meerBekijk minder

Op zaterdag 3 maart 2018 houdt Scouting Raboes een open dag, speciaal voor geïnteresseerden boven de 18 jaar. Het Raboes is een hele gezellige, actieve en uitdagende vereniging, geleid door een hele hoop vrijwilligers. Onze speltakken (verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 18 jaar) draaien op de zaterdag tussen 13.30 en 16.30 uur. En wij zoeken mensen die het leuk zouden vinden om ons daarbij te komen helpen!

De open dag voor vrijwilligers begint om 12.00 uur met een brunch en rondleiding over het Raboes. Daarna zullen de opkomsten met de kinderen tussen 13.30 en 16.30 uur worden gehouden. De dag wordt vervolgd met een borrel, avondeten en een avondprogramma. Mocht je niet bij het avondprogramma kunnen zijn is dat uiteraard geen probleem, maar laat dat dan even weten.

Houd jij van buiten zijn, omgaan met kinderen, actief bezig zijn, jezelf uitdagen en eigenlijk ook een heleboel gezelligheid? Kom dan eens een kijkje bij ons nemen.

Wanneer: 3 maart 2018
Hoelaat: 12.00 uur brunch
Waar: Raboes 18, Laren

Voor wie: Iedereen die boven de 18 is!
Als vrijwilliger bij onze vereniging vragen wij een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aan. Dat is voor deze dag niet nodig. Er moeten geen redenen zijn waarvoor je hiervoor niet in aanmerking zou komen. Zolang je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd of om geldige redenen bent geweigerd bij een andere vereniging, dan zou dit geen probleem moeten zijn. Heb je hier vragen over, dan mag je ons altijd mailen.

Hoe meld ik mij aan: zet jezelf op aanwezig op dit evenement of stuur een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl

Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht op FB of via bestuur@scoutingraboes.nl

Wij hopen je zaterdag 3 maart op het Raboes te zien!

Open Dag voor Vrijwilligers!

maart 3, 2018, 12:00pm - maart 3, 2018, 9:00pm

Wie had dat gedacht!! Onze welpen zijn natuurtalenten als het gaat om slagbal. ... Bekijk meerBekijk minder

Breng je statiegeldflessen naar het Raboes, gooi ze in onze supercoole statiegeldvanger (klussenclub bedankt! :)) en win een leuke prijs? Dan leveren wij ze voor je in bij de Coop in Eemnes! Daarmee help je ons aan een nieuw dak voor ons clubhuis! ... Bekijk meerBekijk minder

Veel schapenvriendjes en mooie nagels verder na een spannende speurtocht op de hei met de kabouters 🌾🐑💅🏼 ... Bekijk meerBekijk minder