Het groepsbestuur

De algemene gang van zaken van Scouting Raboes wordt door het groepsbestuur begeleidt. Zij dragen de zorg voor het reilen en zeilen van de vereniging. Ze bestaat uit iets oudere vrijwilligers met een ruime hoeveelheid aan ervaring over bestuurszaken, zowel binnen Raboes als daarbuiten. Het dagelijks bestuur van Scouting Raboes bestaat uit zes leden; een voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester, secretaris en twee groepsbegeleider voor de speltakken. Hieronder volgt een korte omschrijving van een deel van de taken van ieder bestuurslid.

Leden bestuur
De voorzitter en de vice- voorzitter
De voorzitter heeft allereerst een representatieve functie. De vice-voorzitter kan hem of haar daarin vervangen. Verder leidt de voorzitter de vergaderingen van de groepsraad (vergadering met groepsbestuur en alle leidinggevenden van Scouting Raboes) en van het groepsbestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter, neemt de vice- voorzitter zijn taak over. Daarnaast onderhouden zij contact met de Stichting (Raboes Blijdestein) en brengen verslag uit naar de groep.

De penningmeester
De penningmeester beheert de financiën van de groep en int om die reden de contributie en de kampgelden. De pennigmeester onderhoudt ook nauw contact met de Stichting, en dan met name met degene die daar verantwoordelijk is voor de financiën, denk bijvoorbeeld aan opknappen van de clubhuizen.

De secretaris
De secretaris maakt de notulen van de vergaderingen van de groepsraad en groepsbestuur, verstuurt brieven en houdt het archief bij.

De groepsbegeleiders
Zij zijn de aanspreekpunten voor de speltakken en zijn ook degenen die regelmatig een informeel gesprek met de leiding van de speltakken hebben.

Voorzitter:                   Léon Vos

Vice-Voorzitter:         Mikel Adolfs

Secretaris:                   Ivy van Sprang

Penningmeester:       Maarten Liebrecht

Groepsbegeleider:     Naomi Schmitz

Groepsbegeleider:     Anita de Boer

Stichting Raboes-Blijdenstein
Het beheer van de grond en clubgebouwen van Scouting Raboes ligt bij de Stichting Raboes-Blijdenstein. Meer informatie over de stichting en het stichtingsbestuur vind u onder het kopje Stichting.

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!