Groep & Leiding

Scouting Raboes wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting, materiaalcommissie, donateurs etc. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich in de natuur kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Raboes staat voor iedereen open, en je staat vrij om op je eigen manier een bijdrage te leveren. Raboes bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

leiding

Leiding
Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 18 bent gepasseerd is leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jou leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele gave opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van het Raboes. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer hele stoere dingen.

Persoonlijke ontwikkeling
Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de zogenaamde Scouting Academy. Immers, als Raboesleiding ben je niet alleen lid van het Raboes, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Deze competenties kun je later bij je als je gaat solliciteren aantonen! Voor je eigen ontwikkelplan kun je terecht bij de praktijkbegeleider van de groep. Hij of zij kan je alles vertellen over wat Scouting Academy voor jou kan betekenen.

Praktijkbegeleider
Leidinggeven is vrijwillig, maar vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Je hebt een verantwoordelijke taak als leidinggevende. Daarom wordt er wel van je verwacht dat je je best doet om zo goed mogelijk leiding te geven. Om dit te leren is er speciale route die je volgt om van beginnend leiding gekwalificeerd leiding te worden. Dat doe je helemaal in je eigen tempo en zoals je het zelf wilt. Niets ingewikkelds, maar met heel veel lol! Om je hierbij te helpen is er op het Raboes een praktijkbegeleider. Deze zal af en toe met je afspreken om te vragen hoe het met je gaat. Ook zal hij samen met jou kijken op welke punten jij eventueel nog wat bij kan en wil leren.

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!