Lidmaatschap

Aan deelname aan activiteiten van Scouting Raboes zit een lidmaatschap verbonden. Met dit lidmaatschap ben je lid van Scouting Raboes, en daarmee meteen ook van Scouting Nederland. De leiding van opkomsten en organisatie van Scouting Raboes gaan geheel op vrijwillige basis, de kosten van een lidmaatschap gaan deels naar Scouting Nederland, en anderzijds bedoelt voor o.a. de aanschaf van spelmateriaal, onderhoud, organisatie (inschrijvingen) en financiering van activiteiten.

scouts poinieren

Aanmelden
Enthousiast geworden voor het Raboes? Vergeet niet dat je eerst 4 keer vrijblijvend mee mag draaien. Als je, net als wij, hierna nooit meer weg wil bij het Raboes kan je je vervolgens hier aanmelden door te mailen. Je wordt dan lid van Scouting Raboes en staat dan ook meteen ingeschreven bij Scouting Nederland. Klik hier om je in te schrijven!

Voorwaarden
Aan je inschrijving als lid van Scouting Raboes zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn verschillend voor jeugdleden en leidinggevenden, maar ze zijn er in beide gevallen voor om te zorgen dat we allemaal een leuke, leerzame en veilige tijd met elkaar beleven. De belangrijkste zijn: Je komt wekelijks voor aanvang van opkomst van jouw speltak in uniform naar het Raboes. Ben je verhinderd dan zorg je ervoor dat jij of je ouders dit op tijd aan de verantwoordelijk leiding laat weten. Als leidinggevende bespreek je de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn met je praktijkbegeleider. Bovendien neem je kennis van en onderteken je de gedragscode van Scouting Nederland. Heb je vragen dan kan je hiermee altijd terecht bij het bestuur.

Kosten
De kosten van het lidmaatschap bedraagt jaarlijks 130 euro (per september 2016). Nieuwe leden die na Januari lid worden betalen de helft van het lidmaatschap. Hier bovenop betaalt elk lid alvast een kwart van de zomerkampkosten, ook als je niet meegaat op zomerkamp! Dit is omdat de leiding het hele jaar al bezig is met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Hiervoor worden al kosten gemaakt voordat het kamp begint. Daarnaast willen we natuurlijk iedereen gewoon graag mee op kamp, want eigenlijk mag je dat gewoon niet missen! Houdt rekening met de volgende kosten voor zomerkamp: 120 Euro.Waarvan de eerste 30 euro gelijk met de contributie gefactureerd word.

Uniform
Op het Raboes dragen we allemaal een uniform. Omdat we graag een beetje anders zijn, hebben we niet gekozen voor de standaard Scouting blouse. Wij dragen stoere truien of t-shirts met een das en de bijbehorende dasring. Elke speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De bevers zijn in het rood, de welpen en kabouters in het groen, de scouts in het blauw. De Explorers zijn nog een tikkeltje tegendraadser dan de rest, zij hebben een eigen polo. Kosten uniform; trui 22,50 euro t-shirt 12,50 euro, das 7,50 en de dasring 2,50 euro.

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!