• header 13

 • header 12

 • header 11

 • header 03

 • header 08

 • header 04

 • header 05

 • header 10

 • header 02

 • header 09

 • header 07

 • header 06

 • header 01

speltakken kaboutersKabouters

7-11 JAAR
MEISJES

 • Heeft u een dochter van 7 t/m 11 jaar die van buiten spelen, giechelen met vriendinnetjes en lekker bezig zijn houdt? Of heeft ze op zaterdag niks te doen en zou u haar liever meer buiten zien? Dan is scouting de uitkomst!

  Informatief

  Leeftijd:
  Geslacht:
  Wanneer:
  Uniform:

  Contact:
  Kosten:

  7 t/m 11 jaar
  meisjes
  Zaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
  Groene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
  kabouters@scoutingraboes.nl
  130 euro per jaar
  speltakken-kabouters-2

  speltakken-kabouters

 • Dan vraagt u zich vast af: leuk, maar wat doen ze nou eigenlijk op die zaterdagmiddag?

  Dat is eigenlijk niet makkelijk te omschrijven. Elke week doen we weer wat anders. Soms spelen we verschillende spelletjes, soms hebben we een thema-opkomst, soms gaan we knutselen en soms gaan we dingen leren. Bij spelletjes moet u niet denken aan “mens-erger-je-niet” of monopoly, maar aan spelletjes als levend stratego, touwtje branden of gewoon tikkertje. In elk geval houden we ervan om met zijn allen lekker buiten in het bos of op de hei rond te rennen!

  De leiding wil nog wel eens creatief zijn en een thema-opkomst bedenken. Zo hebben we een circus-opkomst, een levend cluedo of wat u ook maar kunt verzinnen! Mocht het nou regenen dan zijn we snel geneigd om in ons ruime lokaal de verwarming lekker hoog te zetten en van alles gaan knutselen of lekker koekjes of pizza te gaan bakken.

  Om het ook nog een beetje educatief te houden vullen we sommige opkomsten met knopen en tochttechnieken leren. Hier doen we nog niet zo veel mee, maar als ze eenmaal naar de scouts gaan is het heel handig om alvast te weten hoe je nou een mastworp moet knopen.

  Al met al is het altijd een leuke middag. Wilt u nou echt weten wat er op een opkomst gebeurt dan zou u gewoon eens moeten komen kijken, dan ziet u vanzelf hoe gezellig het is!

  Kabouters in actie

 • Naast de gewone opkomsten hebben we ook verschillende activiteiten op het programma staan.

  SINTERKLAAS
  Intocht Naarden

  Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de bevers (de jongere speltak) hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

  Sint op het Raboes
  Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

  OPEN DAG
  Heeft u wel eens een hele grote schommel op de Brink zien hangen? Of liepen er opeens allemaal geschminkte kinderen rond? Of misschien zag u rookpluimen ervandaan komen, en kinderen met versgebakken broodjes..? dan heeft het Raboes een open dag op de Brink gehad! Op deze dag nemen we onze kabouters graag mee, maar zijn ook alle buitenstaanders van harte welkom! Er gebeurt van alles op zo’n dag, en daar genieten de kinderen zichtbaar van!

  KAMP
  Ons grootste evenement van het jaar, dat waar we vanaf de eerste opkomst al naar uitkijken: zomerkamp! Elke zomer gaan we lekker een weekje weg. We gaan naar een ander scouting-clubhuis en terwijl u van een weekje rust geniet, is het bij ons een week vol drukte en gezelligheid! Het kamp heeft elk jaar een bepaald thema, zoals “hollywood”, “cowboys en indianen” of “een reis rond de wereld”. Niet alleen moeten de kabouters verkleedkleren mee, ook de leiding gaat verkleed en spelen een themaverhaal. Op deze manier doen we elke dag wat anders. We lopen een tocht, hebben een sportdag en een dorpdag, maar ook een ontspannende crea-tutdag en knutseldag. Al met al elk jaar weer een geweldige ervaring! Na deze week is het dan ook met de rust gedaan als uw dochter terug komt met massa’s verhalen om te vertellen.

  REÜNIWEEKEND
  Omdat er op kamp een heleboel leuke foto’s zijn gemaakt en omdat er kabouters naar de scouts (de oudere speltak) zijn gegaan hebben we jaarlijks een reünieweekend. We komen dan een weekendje bij elkaar op het Raboes om foto’s te kijken, herinneringen op te halen en om gewoon een reden te hebben voor gezelligheid. Want geef toe: een nachtje uit logeren is altijd leuk!

 • Hoi!

  Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de leiding van de Kabouters! 

  Op dit moment is Veerle Wierks de teamleidster bij de Kabouters. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar kabouters@scoutingraboes.nl. 


  Veerle zit al vanaf de bevers bij het Raboes en is 18 jaar oud. Dit jaar is zij voor het eerst teamleidster. Veerle studeert Verpleegkunde in Utrecht. Naast haar school werkt ze bij een revalidatie centrum. In de weekeinde is ze veel op het Raboes te vinden.

  Steven, wordt door het gehele Raboes ook wel Bus genoemd, zo ook door onze kabouters. Bus is 26 jaar en bezig met zijn praktijkopleiding voor registeraccountant. Ondanks de opleiding is hij toch vrijwel elke week aanwezig.

  Thijmen is meer dan 10 jaar lid bij het raboes en heeft erg veel zin en is gemotiveerd om dit jaar het leidingteam van de kabouters te komen versterken. Hij doet dit jaar eindexamen op 6vwo op het Willem de Zwijger college

Facebook nieuws

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!
... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!
... Bekijk meerBekijk minder

Kijk op Facebook