speltakken stamStam

GEMENGD

• Wil jij ook graag deel uit te maken van de gezelligste Stam van ’t Gooi? Wij zijn een actieve en grote groep die, naast leiding geven op zaterdagmiddag, veel activiteiten onderneemt als gezellige vriendengroep. De Raboesstam is de kern van Scouting Raboes; leidinggevenden, oud-leden en vrienden vinden elkaar 's avonds na opkomst in ons Stamlokaal ‘Brampton Old Brewery’ om na te borrelen en afwisselende Stamavonden te organiseren.

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

18 t/m 28 jaar
    gemengd
    Zaterdag na opkomst
    Donkerblauwe Stampolo met roze Raboesstam logo + Das (Hunting Stewart) (leiding heeft een zwart vest met Scouting Raboes logo)
    stamorgaan@scoutingraboes.nl
    40 euro per jaar
    Stam Scouting Raboes Laren

Wil je een keer mee komen kijken? Dat kan altijd! Je kunt een mailtje sturen of gezellig langskomen op zaterdagmiddag rond half 5!

• De Stam is een bijzondere speltak binnen Scouting Raboes, het is het eindstation voor jeugdleden en het kloppend hart van Scouting Raboes. Na twee jaar Explorers mag je in de Stam en mag je leiding geven bij de jeugdspeltakken, de Stam begint als het ware waar de jeugdspeltakken eindigen. De Stam bestaat uit ongeveer 25 actieve leden en heeft een achterban van zo’n 80 oud-leden.

De Stamopkomsten zijn op zaterdagavond en kunnen van alles inhouden. Het kan zijn dat iemand een leuke opkomst organiseert, denk bijvoorbeeld aan een competitie tafelvoetballen, pokeravond of Belgische bieravond, maar ook meer algemene activiteiten als bowlen of karten. Ook neemt de Stam het regelmatig op sportief gebied op tegen anderen groepen met volleyballen, voetballen of hockey.

In de Stam is iedereen welkom. In het immer gezellige Brampton Old Brewery, het Stamlokaal, brand altijd wel een vuurtje en kan je altijd terecht voor een praatje aan de bar. Wanneer je het leuk vindt om Stamlid te worden, ben je eerst voor bepaalde tijd Stamgast. Na een ludieke ontgroening wordt je geïnstalleerd tot Stamlid en ontvang je een eigen Stamsleutel. De Stam heeft ook zijn eigen bestuur, het orgaan genaamd, aan het hoofd van het orgaan staat de jongbaas. Het orgaan is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Stam.

• Naast de algemene opkomsten op zaterdag worden er verspreid door het jaar heen ook grotere activiteiten georganiseerd. Tijdens deze activiteiten komt de Stam soms op de gekste plekken en beleeft de leukste dingen. Hieronder vind je een aantal van deze activiteiten

Stamkamp
    De Stam gaat elk jaar met het pinksterweekend op stamkamp. Dit is een weekend waarin we ontspannen een lang weekend gaan kamperen. Tijdens dit weekend zorgt de organisatie voor leuke activiteiten of spellen tussendoor en wordt er ’s avonds gestapt in het lokale dorp.

Iglotour
    Tussen kerst en oud&nieuw gaat de Stam altijd op iglotour. Dit is een driedaagse hike ergens in Nederland waarbij de Stam elke avond in een ander scoutingclubhuizen verblijft.

Kerstcabaret
    De zaterdag voor kerst wordt er ieder jaar weer een kerstcabaret verzorgt door de stam. Dit is een toneelstuk of optreden waarbij altijd veel mensen in het publiek zitten. De invulling hiervan is altijd vrij zolang het maar vermaakt! Na het cabaret wordt de avond feestend vervolgt in de Stam.

Stamfeest
    De stam geeft ongeveer één keer in het jaar een groot feest voor alle andere stammen in de regio. Er zijn zo’n 22 groepen in regio ’T Gooi, dus je kan je voorstellen dat dit een aardig feest oplevert! Het feest is altijd in een bepaald thema en wordt met opbouw en afbreken gedragen door de hele Stam.

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!