speltakken welpenWelpen

7-11 JAAR
WELPEN

• De welpen zijn een roedel jonge wolven. De welpen vormen een gezellige en actieve speltak voor jongens. Elke zaterdag draaien de welpen opkomst. Tijdens deze opkomst gaan zij samen met Akela en de andere jungleboek figuren op ontdekking uit in de rimboe.

De opkomsten openen we allereerst met het hijsen van de vlag, daarna doen we de belofte ons best te doen en sluiten we af met onze kreet. We sluiten de opkomst weer met het strijken van de vlag en de kreet ‘Ik Djip,djip,djip, wij djop,djop,djop, poef’. Wat zoveel betekend als ik doe mijn best gevolgd door wij doen ons best.

Informatief

Leeftijd:
    Geslacht:
    Wanneer:
    Uniform:

Contact:
    Kosten:

7 t/m 10 jaar
    jongens
    Zaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
    Groene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
    welpen@scoutingraboes.nl
    130 euro per jaar
    Welpen

Wilt uw zoon een keer mee kijken bij de welpen? Dat kan! Neem contact op met de welpenleiding en uw zoon kan kosteloos viermaal met ons mee draaien.

Bij de vlag

• De opkomsten worden door de ervaren en erkende leiding in elkaar gezet en daarbij proberen ze veel verschillende programma´s te bedenken. De opkomsten gaan voornamelijk spelenderwijs waarbij voornamelijk de aandacht ligt op het groepsgevoel. Zowel binnen je nest als binnen de roedel. Vaak doen we tussen de grotere activiteiten ook wat kleine spelletjes. Hieronder heb je een voorbeeld opkomst.

14.00 uur:
    14.05 uur:
    14.20 uur:
    14.30 uur:
    15.15 uur:
    15.20 uur:
    15.30 uur:
    16.00 uur:
    16.30 uur:
    Openen
    Openingsspel
    Naar de hei
    Levend stratego
    Limonade drinken
    Vuur maken
    Brood bakken

Nesten
    De Welpen dragen een groene sweater gecombineerd met de Raboes das. Bij de welpen wordt van ze verwacht dat ze iets zelfstandiger zijn dan bij de bevers. De welpen worden in het begin van het jaar in nesten ingedeeld en bij elk nest wordt er een gids, meestal een oudere welp, benoemd die verantwoordelijk is voor het wel en wee binnen zijn nest. Hij wordt hierin geholpen door de helper. Door het maken van deze nesten wordt de samenwerking binnen de groep gestimuleerd en bevorderd. Een eigenschap die je in het dagelijks leven ook erg van pas komt.

• Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Uitjes en kamp

Elk seizoen hebben we ook een aantal speciale activiteiten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sinterklaas of een reünieweekend. Daarnaast is natuurlijk het hoogtepunt van het scoutingjaar een week op kamp. Tijdens deze week gaan we een week in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnachten en genieten van een geweldig thema en spannende avonturen beleven.

DUS KOM EEN KEER KIJKEN BIJ ONS EN WE WETEN ZEKER DAT JIJ ER GEEN SPIJT VAN ZAL KRIJGEN!

• Joris M.

Wietse

Daan

Dion

Jort

3 dagen geleden

Scouting Raboes

De Explorers hebben dit weekend reunieweekend gehad! Naast een gezellige barbecue, lekker kletsen bij het kampvuur en genieten van het zonnetje hebben ze ook een escaperoom gedaan in Amsterdam! Gelukkig zijn ze allemaal binnen de tijd ontsnapt, toppers! ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft met de Rabobank Clubkascampagne!! Met 138 stemmen hebben we een bedrag ontvangen van 1312 euro! Dit bedrag komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe gasbranders voor op de kampen. Dank jullie wel & bedankt Rabobank!! #RaboGVS ... Bekijk meerBekijk minder

6 dagen geleden

Scouting Raboes

Reminder: Morgen is de Grote Schoonmaak! We nodigen alle ouders uit om tijdens de opkomsten even mee te poetsen terwijl de kids lekker met hun opkomst bezig zijn.

Het is er fenomenaal weer voor. Kom jij ons helpen in ons prachtige bos? Stroop die mouwen op, zonnetje, muziekje en we gaan lekker poetsen!

Laat even weten of je komt!

1 week geleden

Scouting Raboes

Jongens tegen de meisjes afgelopen zaterdag bij de scouts! Een bloedstollende strijd waar uiteindelijk de scouts jongens met de winst er vandoor zijn gegaan ... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden

Scouting Raboes

De SRW zit erop! Een weekend vol gezelligheid, zon, kamperen, toneelstukjes en nog veel meer! En er werden natuurlijk ook punten binnen gehaald.
De hikeprijs ging naar het leidingteam, de themaprijs naar de scouts meisjes, de kookprijs naar de scouts jongens, en de 1e plek is mooi veroverd door de scouts meisjes!
Dank aan de Explorers voor het organiseren!